Featured_Image2
Featured_Image2
Home » Over ons
Over ons

EDIH NN is een Europees project voor Noord-Nederland

De European Digital Innovation Hub Noord-Nederland (EDIH NN) staat voor het versnellen van de digitalisering van Noord-Nederland. Dit doen wij door jouw onderneming te ondersteunen bij algemene digitaliserings-vraagstukken en de ontwikkeling van autonome systemen, zoals onbemande en zelflerende technologieën.

Waar de publieke sector in Noord-Nederland qua digitalisering tot de koplopers behoort, loopt de industrie gemiddeld gesproken, achterop. Dat is niet zonder risico’s, aangezien de industrie essentieel onderdeel is en blijft van het Noordelijke verdienmodel. Digitalisering biedt ongekende mogelijkheden, maar bedrijven moeten wel aansluiten. Tegen deze achtergrond zet EDIH Noord Nederland tegelijkertijd in op het aanpakken van eventuele achterstanden (via generieke dienstverlening rond digitalisering) en het creëren van een sterke positie voor de toekomst.

Naast generieke dienstverleningen om digitalisering bij bedrijven te versnellen gaat de EDIH-NN extra inzetten op Autonome Systemen. Noord-Nederland is een echte transitie-economie en autonome systemen spelen daarin een sleutelrol. Door ons juist op dit terrein verder te versterken ontstaat een continue stroom van nieuwe kansen voor bedrijven. Noord-Nederland (zowel in de kennisinstellingen en bedrijven) heeft voldoende basisexpertise in huis om uit te groeien tot een nationale en internationale koploper op dit gebied. Deze kennisbasis zal via de EDIH-NN de komende jaren worden uitgebouwd.

Bij EDIH NN geloven we in de kracht van samenwerken, innovatie en ondernemerschap

Bij ons staat jouw digitaliseringsvraag centraal: wat zijn je ambities, waar sta je nu en wat is er nodig om een stap naar de toekomst te zetten? Onze specialisten en diensten zijn erop gericht om je onderneming en medewerkers daarbij te helpen. Ondertussen helpen wij onze economie slimmer, schoner en duurzamer werken.

We werken nauw samen met bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen om vanuit zoveel mogelijk invalshoeken oplossingen te bieden.

Consortium partners

logos-partners-edih-nn

Onderdeel van het Europese EDIH-netwerk

EDIH NN is als een van de vijf Nederlandse hubs aangesloten bij een landelijke organisatie en staat in verbinding met andere EDIH's in Nederland. Daarnaast maakt EDIH NN deel uit van het Europese netwerk van Digital Innovation Hubs, een Europees gefinancierd initiatief dat digitale capaciteiten en kennis van MKB-bedrijven vergroot om de digitale transformatie in Europa te versnellen en concurrerend te blijven met intercontinentale markten.

Onze Hub wordt ondersteund en gefinancierd door de Europese Commissie, Ministerie van Economische zaken en Milieu en de drie Noordelijke provinciën.

Klik hier voor meer informatie over onze EDIH op de pagina van de Europese Commissie

Contact

Bedankt voor je interesse in de EDIH NN. Ons team zal jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Hoe kunnen we je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

*